[size=12]+
----
-
افكار حلوة
تفيدك في المطبخ
1-ضيفى الى كشنة البصل او حمسة
البصل حقت الرز---قليل
من السكر والملح---وقليل من الكزبرة وشوفىالفرق
[center]2- عند
تحمية الخبز فى الفرن ادهنى الخبز بقليل من الزبدة ورشة سكر --يطلع الخبز
لون وطعم احلى
3- عند عمل التبولة لاتنقعى البرغل فى الماء استبدلى
الماء ب عصير ليمون وزيت زيتون
4- احمسى جميع البهاراتقبل طحنها لتزيد نكهتها
5- عند عمل المحاشى او الملوخية
اعمليها قبل بوقت من تقديمها---يزيدهذا من طعمها
حتى لواضطريتى الى تسخينها
6- لرز اطيب --انقعية فى ماء مذاب
فية حبة ماجى او قليل من مرقةالدجاج
7-لجريش وهريس مميز ضعى معها جبنة
فلا دلفياء
8- لتتبيل مضمون ضعى الدجاج او الحم
بعد تتبيلةفى
كيس بلاستك واغلقية جيدا او صينية بايركس بس يكون لها غطاء محكم
9-لعمل محشى الكرمب اى الملفوف لا
داعى لسلقة يكفى وضعة فى الفريزرمدة يوم ثم اخراجةبعد ان يكون قد جمد ممكن يحتاج يومين
---وبعد ما يذوب الثلج ابدىفى الحشو
النتيجةمثل المسلوق بنسبة 90%
10- عند عمل الفطائر اضيفى على عجينتك
المعتادة ملعقتين من الزبادىستلاحضين هشاشة مدهشة
11-قبل ادخال الدجاج الى الفرن
لتحميرة خذى بعض الزيت من الحمسة حقت الرز
وادهنى بها سطحالدجاج طعم ولون احلى
12- فكرة للمحشى
عند طبخ محشى الكوسة ضعى
قليل من حبات المكرونة مع مرقة السلق وعندغرف المحشى ياخذ المتبقى فى القدر
وهو قليل من لمكرونة وقطع الكوسة المكسرة وباقى الحشوة ----نضعها فى الخلاط
لتحصلى على الذ شربة وتكونين
سويتى طبقين فى نفس الوقت
13- لضمان توزيع البقصماطعلى جميع اجزاء الدجاج او السمك
-----ضعى البقصماط فى كيس ثم ادخلى قطع
الدجاج او السمك فى الكيس ---ورجية قليلا ثم اخرجية
وابدئى القلى
14 - طريقة حلوة لتقديم جبنة الحلوم
قطعى الطماطم الى شرائح---شوحية فىقليل من زيت الزيتون ----اخرجية فى صحن وشوحى الحلوم --ثم
ضعى
قطع الحلوم علب شرائح الطماطم ثم قليل من الريحان
المفروم على الحلوم
15 - للسلطةاخلطى فى زجاجة فارغة--خل +ملح+ليمون+سماق+نعناع+ثوم+زيت
زيتون = درسنق لذيذ
ماتتعبى كل مرة فىتصليحة
16 - لهرس الجريش جيدا
استخدمى خفاقت الكيك
17 -للتسريع فى استواءالحمص والفول
اضيفى الى ماء النقع قليل من بيكربونات
الصودا -----بس السر فى لذة الحممص اضيفى لة جبنةكيرى
اوالفيلادلفيا
18 - لتغيير طعم الاكل
ليس شرطا تغيير الطبخ ---بل
يكفى احيانا لنفس الطبخة غيرى البهارات والسمنة لتتغير النكهة واكيد راح
تحسى واسرتك بالفرق
خصوصا لو غيرتى المكسراتبعد
19 -علشان يكون شاهيكى اطيباعملية وقومى بتغطيتة مدة عشر
دقائق قبل شربة
20 - عندا عمل ساندوش البيض المسلوق
اضيفى مسحةمن
الزبدة على الخبز لتحصلى على مذا ق اطيب
21- لتحتفظ البهارات بنكهتها
اطحنى بكميات قليلةوالباقى ضعية فى الفريزر
22- الزبادي لوحده مليئ باسرار
الطباخة الماهرة
1- ممكن مثلا ان تضعي ملعقتان
صغيرتان لخلطةالسلطة
المعتادة لتعطيها مذاق الذ بكثير....
2- كما ان وضع علبه صغيرة من الزبادي
مع عصير كوكتيل الفواكه يخليهجناااااااااااااااان....
وتقبلوا فائق
تقديري
[/size][/center]