حبيبتى مين
ا ميت أهلا وسهلا تفضــل اقعد على اي طرابيزة انت تحبهــا., بس شكلك أنت اول مرة تنورنــا..]خد بالك القعدة بمشاريب ...] ,اه صح بقلك ايه... أنت لازم تسجــل عندناعلشان تبقي حبيبنــا , بالزوق بالعافية هتسجــل ..ماتبصليش كده بقلك على الطلاق لتسجل يلا دووس هنا وسجل ولازم تشارك.كمـان.هينزلك خصم عالمشاريب لما تشارك معـانا
فريق الاداره
magic.......ابو تريكه
اضـغـط [URL="http://vvv3vvv.blogspot.com/"]هـنـا[/URL] لـدخـول فـى [URL="http://vvv3vvv.blogspot.com/"]عـالـم غـريـب[/URL]اضغط هنا لدخول فى عالم غريب

حبيبتى مين
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

دخول


descriptionافكار حلوه للمطبخ Emptyافكار حلوه للمطبخ

more_horiz












[size=12]+

----
-
افكار حلوة
تفيدك في المطبخ



1-ضيفى الى كشنة البصل او حمسة
البصل حقت
الرز---قليل
من السكر والملح---وقليل من الكزبرة وشوفى
الفرق
[center]2- عند
تحمية الخبز فى
الفرن ادهنى الخبز بقليل من الزبدة ورشة سكر --يطلع الخبز
لون وطعم
احلى
3- عند عمل التبولة لاتنقعى البرغل فى الماء استبدلى
الماء ب عصير ليمون وزيت
زيتون
4- احمسى جميع البهاراتقبل طحنها لتزيد نكهتها
5- عند عمل المحاشى او الملوخية
اعمليها قبل بوقت من تقديمها---يزيد
هذا من طعمها
حتى لواضطريتى الى تسخينها
6- لرز اطيب --انقعية فى ماء مذاب
فية حبة ماجى او قليل من مرقة
الدجاج
7-لجريش وهريس مميز ضعى معها جبنة
فلا دلفياء

8- لتتبيل مضمون ضعى الدجاج او الحم
بعد تتبيلة
فى
كيس بلاستك واغلقية جيدا او صينية بايركس بس يكون لها غطاء
محكم
9-لعمل محشى الكرمب اى الملفوف لا
داعى لسلقة يكفى وضعة فى الفريزر
مدة يوم ثم اخراجةبعد ان يكون قد جمد ممكن يحتاج يومين
---وبعد ما يذوب الثلج ابدى
فى الحشو
النتيجةمثل المسلوق بنسبة 90%
10- عند عمل الفطائر اضيفى على عجينتك
المعتادة ملعقتين من الزبادى
ستلاحضين هشاشة مدهشة
11-قبل ادخال الدجاج الى الفرن
لتحميرة خذى بعض الزيت من الحمسة حقت
الرز
وادهنى بها سطحالدجاج طعم ولون احلى
12- فكرة للمحشى
عند طبخ محشى الكوسة ضعى
قليل من حبات المكرونة مع مرقة السلق وعند
غرف المحشى ياخذ المتبقى فى القدر
وهو قليل من لمكرونة وقطع الكوسة المكسرة وباقى
الحشوة ----نضعها فى الخلاط
لتحصلى على الذ شربة وتكونين
سويتى طبقين فى نفس
الوقت
13- لضمان توزيع البقصماطعلى جميع اجزاء الدجاج او السمك
-----ضعى البقصماط فى كيس ثم ادخلى قطع
الدجاج او السمك فى الكيس
---ورجية قليلا ثم اخرجية
وابدئى القلى
14 - طريقة حلوة لتقديم جبنة الحلوم
قطعى الطماطم الى شرائح---شوحية فى
قليل من زيت الزيتون ----اخرجية فى صحن وشوحى الحلوم --ثم
ضعى

قطع الحلوم علب شرائح الطماطم ثم قليل من الريحان
المفروم على الحلوم

15 - للسلطةاخلطى فى زجاجة فارغة--خل +ملح+ليمون+سماق+نعناع+ثوم+زيت
زيتون = درسنق لذيذ

ماتتعبى كل مرة فىتصليحة
16 - لهرس الجريش جيدا
استخدمى خفاقت الكيك
17 -للتسريع فى استواءالحمص والفول
اضيفى الى ماء النقع قليل من بيكربونات
الصودا -----بس السر فى لذة الحممص اضيفى لة جبنة
كيرى
اوالفيلادلفيا
18 - لتغيير طعم الاكل
ليس شرطا تغيير الطبخ ---بل
يكفى احيانا لنفس الطبخة غيرى البهارات
والسمنة لتتغير النكهة واكيد راح
تحسى واسرتك بالفرق

خصوصا لو غيرتى المكسراتبعد
19 -علشان يكون شاهيكى اطيباعملية وقومى بتغطيتة مدة عشر
دقائق قبل شربة

20 - عندا عمل ساندوش البيض المسلوق
اضيفى مسحة
من
الزبدة على الخبز لتحصلى على مذا ق اطيب

21- لتحتفظ البهارات بنكهتها
اطحنى بكميات قليلةوالباقى ضعية فى الفريزر
22- الزبادي لوحده مليئ باسرار
الطباخة الماهرة

1- ممكن مثلا ان تضعي ملعقتان
صغيرتان لخلطة
السلطة
المعتادة لتعطيها مذاق الذ بكثير
....
2- كما ان وضع علبه صغيرة من الزبادي
مع عصير كوكتيل الفواكه يخليه
جناااااااااااااااان....



وتقبلوا فائق
تقديري

[/size][/center]

descriptionافكار حلوه للمطبخ Emptyرد: افكار حلوه للمطبخ

more_horiz
افكار حلوه للمطبخ 980417
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى