حبيبتى مين
ا ميت أهلا وسهلا تفضــل اقعد على اي طرابيزة انت تحبهــا., بس شكلك أنت اول مرة تنورنــا..]خد بالك القعدة بمشاريب ...] ,اه صح بقلك ايه... أنت لازم تسجــل عندناعلشان تبقي حبيبنــا , بالزوق بالعافية هتسجــل ..ماتبصليش كده بقلك على الطلاق لتسجل يلا دووس هنا وسجل ولازم تشارك.كمـان.هينزلك خصم عالمشاريب لما تشارك معـانا
فريق الاداره
magic.......ابو تريكه
اضـغـط [URL="http://vvv3vvv.blogspot.com/"]هـنـا[/URL] لـدخـول فـى [URL="http://vvv3vvv.blogspot.com/"]عـالـم غـريـب[/URL]اضغط هنا لدخول فى عالم غريب


حبيبتى مين
ا ميت أهلا وسهلا تفضــل اقعد على اي طرابيزة انت تحبهــا., بس شكلك أنت اول مرة تنورنــا..]خد بالك القعدة بمشاريب ...] ,اه صح بقلك ايه... أنت لازم تسجــل عندناعلشان تبقي حبيبنــا , بالزوق بالعافية هتسجــل ..ماتبصليش كده بقلك على الطلاق لتسجل يلا دووس هنا وسجل ولازم تشارك.كمـان.هينزلك خصم عالمشاريب لما تشارك معـانا
فريق الاداره
magic.......ابو تريكه
اضـغـط [URL="http://vvv3vvv.blogspot.com/"]هـنـا[/URL] لـدخـول فـى [URL="http://vvv3vvv.blogspot.com/"]عـالـم غـريـب[/URL]اضغط هنا لدخول فى عالم غريب

حبيبتى مين
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

دخول


descriptionعمل الكيك الفرنسى Emptyعمل الكيك الفرنسى

more_horiz
الاكلات الفرنسيه المشهورة
اولاً الحلويات
أهلا بكم .... اليوم نضع طريقة عمل الكيكات الفرنسية وممكن نعمل نفس الطريقة أو نأخذ طريقة التزييين لعمل تورتة

بالمكونات التى نرغب فى عملها ...

بسم الله نبدأ ....
كيكة اللوز
المقادير:
3 شرائح دائريه من الكيك الاسفنجي
ربع كاس شيره او اي عصير تفضلينه
كاس كريم باتسيير
2 كاس كريمه الزبده
اصابع طويله من كريمه الغناش ((كاس كريمه طازجه - نص كاس شكولاته خام مبشوره)) تغلى الكريمه على النار ثم ترفع عن النار ويضاف اليها الشكولاته المبشوره ونحرك جيدا لنحصل على كريمه الغناش تترك لتبرد ويسهل تشكيلها
ربع كاس من شرائح الللوز
الطريقة:
نضع الطبقه الاولى من الكيك ونسقيها بالشيره
نهدهنها بعد ذلك بالكريم باتسيير ثم نضع الشريحه الثانيه من الكيك تكرر هاذه الطريقه ختى اخر شريحه من الكيك
ندهن جوانب الكيكه بكريمه الزبده ونضع على الجوانب شرائح اللوز
نضع اصابع الغناش كما في الصوره وتجمل بالكريمه الموضوعه في كيس التزيي
-------------------------
كيكه القهوة
المقادير:
3 شرائح كيكه اسفنجيه دائريه
ربع كاس شيره ومذوب فيها ملعقه نسكافيه
كاس كريمه باتسيير مخلوط معاها ملعقه نسكافيه
2 كاس كريمه الزبده بنكهه النسكافيه
ربع كاس من الشكولاته السايحه
ربع كاس من الشكولاته السبنجيلز للجوانب
الطريقه:
نسقي شريحه الكيك الاولى بالشيره المذوب فيها النسكافيه
ندهن الشريحه الاولى بالكريم باتسيير ثم نضع الطبقه الثانيه من الكيك ونسقيها ونكرر نفس الخطوات
ندهن جوانب الكيك بالكريمه الزبده
نرش الجوانب بشكولاته السبنجيلز
نعمل دوائر بالشكولاته السايحه ابتداء من مركز الدائره وننتهي عند الحواف
بعود رفيع نبدا خط من الاطراف الى المنتصف ومره اخرى من المنتصف الى الاطراف
اتمني تكون الفكره واضح
--------------------------------------
كيكه الكيوي
المقادير:
3 شرائح دائريه من الكيك الاسفنجي
2 كاس من كريمه البارفان
2 حبه كيوي مقطعه شرائح رفيعه
ربع كاس شيره
ربع كاس شرائح اللوز
جلاتين مذوب للمعة الكيوى
الطريقه:
نتبع نفس الخطوات بتسقيه الكيك ودهنها بالكريم بارفان حتى اخر شريحه
ندهن جوانب الكيكه ووجها بالكريم بارفان
نرص شرائح الكيوي على الوجه
نرص شرائح اللوز على الاطراف ندهن اللوجه بالجلاتين المذوب لاعطاء اللمعه للكيوي
----------------------------------
كيكة الشيكولاتة
المقادير:
3 شرائح من الكيك الاسفنجي الدائري
2 كاس من كريمه الزبده بالشكولاته
ربع كاس شيره
للجوانب شكولاته مبشوره
للزينه شرائح مبشوره من الشكولاته
2 ملعقه سكر بودره
الطريقه:
نكرر نفس الخطوات والتجميل برص شراح الشكولاته ويرش الوجه بالسكر البودره
------------------------------
كيكه موس الشوكولاته
المقادير:
شريحه من الكيك الاسفنجي بالشكولاته
كاس كريم شانتيه
ظرف جلاتين مذوب في ماء ساخن
كاس كريمه باتسيير بالشكولاته
للوجه كرز وكريمه شانتيه
للجوانب شكولاته
الطريقه:
توضع شريحه الكيك في القالب المتحرك
نسقي الكيكه بالشيره
نخلط الكريم شانتيه بالكريم باتسيير ثم نضيف عليهم الجلاتين المذوب
تصب على الكيكه وتدخل في الثلاجه لمده يوم كامل
تزين بالكرز والكريمه والشكولاته
--------------------------------
طريقه عمل الفطير الفرنسى
المقادير ....
2كاس دقيق***ربع كاس زيت كاس ماء 3ملاعق حليب بودرة

ملعقة خميرة **ملعقة صغيره ملح ***3ملاعق سكر ناعم

الطريقة......
نضع في الخلاط نصف كاسة ماء +جميع المقادير ماعدا الدقيق نخلطها في الخلاط ثم نحضر زبدية ونضع الدقيق فيه ثم نضع عليه الخليط بتدرج وتعجن حتى تتكون عجينه لينه لالتصق باليد ثم نترك ألعجينه لتختمر بعدها نحضر صينيه ونفرد العجين فيها ثم نحضر الصلصه التي توضع على الوجه ++

الصلصه++
نصف كاس جبن سائل؛؛؛؛؛3ملاعق مايونيز ؛؛؛؛؛؛2ملعقة جبنة بيضاء مبشورة بيضه ::2ملعقة كزبرة مفرومة ((تخلط جميع المقادير مع بعض ) ثم توضع على ألعجينه السابقة وتدخل ألعجينه الفرن الى إن تنضج ثم تقدم في طبق التقديم ....,



وبالهنا والشفا..

ثانياًالاكلات:
احبائي واخواتي بقدم لكم طبق الدجاج اللذيذ والمتواضع وهو صينية الدجاج بالفلفل الرومي

المقادير

دجاجة تزن من كيلو الى كيلو ونصف حسب ما تريدين
1 فلفل رومي اخصر كبير
1 فلفل رومي احمر كبير
بصلة كبيرة
حوالي 2 معلقة كبيرة زبدة او زيت ( بس الزبدة اطعم )
ملح وبهارات ملعقة صغير ( كمون , فلفل اسمر , كزبرة ناشفة , هيل , ثوم بودرة , بابريكا )
وطبعا البهارات اختياريا حسب ما تحبوا بس البهارات ديه بتعطي طعم يجنن
2 كوب من الصلصة الفرنسية ( عصير طماطم , زيت زيتون , عصير ليمونة , بهارات )
بقدونس ( اختياري )


الطريقة :

1 - تنظفي الدجاج كويس بالملح والدقيق والخل حتى تروح الظفارة منها ثم ادعكيها بنصف البهارات السابقة
2- تقطعي البصل والفلفل الرومي قطع كبيرة شوية الى مربعات والبصل جوانح
3- تجيبي طاسة وتضعي الزبدة و بعدين تضعي البصل تحمري شوي لغاية لما البصل يتغير لونه ثم ضعي الفلفل وقلبي كويس وبعدين ضعي النصف الاخرك من البهارات على الخلطة وقلبي كويس لغاية لما تشمي رائحة البهارات
4- تيجيبي الخلطة البصل والفلفل وتحشي بها الدجاجة كويس وتقفلي كويس بالخلة او بالخيط المتوفر عندك واسلقيها في ماء وعليها بهارات سلق الدجاج نصف سلق او نصف استواء ووالبهارات ( ورق لوري , عود قرفة , قرنفل او مسمار , كزبرة ، فلفل اسود
5- بعد سلق الدجاجة نصف سلق طليعا من المية واتركيها تبرد شوي لغاية لما تحضري الصلصة الفرنسية
6- بعد كدة قطعيها الى اربع اجزاء وضعي عليها الخلطة ( الحشوة ) وادعكي الحشوة بداخلها كويس وهذه صورة الدجاج وعليها الحشوة
7- وبعدين صبي عليها الصلصة الفريسة
- بعد كدة تدخل الفرن لمدة تقريبا 40 دقيقة ثم تشغلي الشواية من فوق

------------------------------------------------------
خبز فرنسي خطوة بخطوة


اول خطوة كثير مهمة للتأكد من نشاط الخميرة و انصحكم ان تقوموا بها
في كل الوصفات الي تدخل فيها الخميرة حتى لا تخرب الوصفة

-نذيب الخميرة و ملعقة سكر و كوب ماء دافئ و نتركهم حوالي
5 دقائق ختي تعلو الخميرة و تملأ الكوب


-نضيف الخميرة علي باقي المقاير في العجانة ثم نضيف الدقيق بالتدريج
(و ممكن طبعا تعجني بيدك اذا لم تتوفر العجانة) حتي تنفصل العجينة
عن الاتاء و تصبح مطاطية و ناعمة









-نترك العجينة في اناء و تغطي بفوطة مبللة لتخمر خوالي ساعة
او اكثر الي ان يتضاعف حجمها




هناك طريقتين لتشكيل العجينة :





-نأخذ جزء من العجينة و نشكله رغيف طويل كما في الصورة





و نضعه في الصينية المخصصة له او في أي صينية ثم ندهن الوجة
بخليط مكون من بيضة و 3 ملاعق ماء

ثم نخبز ها علي درجة حرارة 375 ختي يصبح لونها ذهبي





-الطريقة الثانية اننا نمد جزء من الجبنة علي شكل حبل كما في الصوره





و ندهنه نخليط البيض
- نتركه ليتضاعف حجمه و ممكن رشه بالسمسم





- يخبز علي درجة حرارة 375 حتي يصبح ذهبي




------------------------------
تحياتى رابعه العدويه

descriptionعمل الكيك الفرنسى Emptyرد: عمل الكيك الفرنسى

more_horiz
اى خدمة يا فاصل وانشاء الله هجبلك اطباق فرنسيه تانى وانتظر الجديد

descriptionعمل الكيك الفرنسى Emptyرد: عمل الكيك الفرنسى

more_horiz
ميرسى اوى ليكى يا بسمة المنتدى
بجد انتى مكسب للمنتدى

descriptionعمل الكيك الفرنسى Emptyرد: عمل الكيك الفرنسى

more_horiz
الله ينور والله على موضيعك واكلاتيك
دى اللى هتجوعنا والله
وانا مع ابن خلتى فاصل شحن

اللى انتى مكسب للمنتدا
;9u8

descriptionعمل الكيك الفرنسى Emptyرد: عمل الكيك الفرنسى

more_horiz
يعنى هيبقى الدراسه والاكل كمان بالفرنساوى

ايه ده وبعدين مالوا المحشى وبالذات الكرنب


تسلم ايديك على الاكلات دى

شكرررررررررررررا
privacy_tip صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
power_settings_newقم بتسجيل الدخول للرد