السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
انا جايبه طريقه بسكوي حلوه أوووووووووووي
وبجد سهله وان شاء الله تعجبكم
المقادير
1200 جم دقيق
500 جم سكر
750 جم زيت دره
9 بيضات
300 جم لوز محمص ومطحون(او سوداني)
فانيليا
بشر ليمون او برتقال
4 ملاعق صغيره بودر
/]
صور اللوز المطحون
الطريقه:
نضع السكر مع البيض والفانيليا وبشر البرتقال مع بعض ونضربهم بمضرب البيض.
ونضيف الزيت عليهم شويه بشويه مع استمرار الخفق بمضرب البيض.
/]
ثم نضع الدقيق والبودر ومطحون اللوز شويه بشويه (نخلط ولكن ما نعجنش)حتي تتكون عجينه ملزقه شويه.
/]
نحضر صينيه ونفرشها بورق زبده
ونشكل العجينه علي شكل اسطواني.
ولو قسمنا العجينه نصفين وحطيناهم في نفس الصينيه نفصل بينهم بورقه زبده عشان مش يلزقوا في بعض.
ندهن الوجه بشويه لبن،
ندخلها الفرن علي درجه 175 لمده 30 دقيقه.
ونطلعها تبرد شويه ونقطعها طرنشات رفيعه ونرصها في صينيه تاني وندخلها الفرن تتحمص .
/]
/]
/]
يارب تعجبكم
وما تنسوش التقييم وياريت دعوه حلوه
1200 جم دقيق
500 جم سكر
750 جم زيت دره
9 بيضات
300 جم لوز محمص ومطحون(او سوداني)
فانيليا
بشر ليمون او برتقال
4 ملاعق صغيره بودر
/]
صور اللوز المطحون
الطريقه:
نضع السكر مع البيض والفانيليا وبشر البرتقال مع بعض ونضربهم بمضرب البيض.
ونضيف الزيت عليهم شويه بشويه مع استمرار الخفق بمضرب البيض.
/]
ثم نضع الدقيق والبودر ومطحون اللوز شويه بشويه (نخلط ولكن ما نعجنش)حتي تتكون عجينه ملزقه شويه.
/]
نحضر صينيه ونفرشها بورق زبده
ونشكل العجينه علي شكل اسطواني.
ولو قسمنا العجينه نصفين وحطيناهم في نفس الصينيه نفصل بينهم بورقه زبده عشان مش يلزقوا في بعض.
ندهن الوجه بشويه لبن،
ندخلها الفرن علي درجه 175 لمده 30 دقيقه.
ونطلعها تبرد شويه ونقطعها طرنشات رفيعه ونرصها في صينيه تاني وندخلها الفرن تتحمص .
/]
/]
/]
يارب تعجبكم
وما تنسوش التقييم وياريت دعوه حلوه