السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
.._.._.._.._.._.._.._.._.._..
احم احم
يا يارب يا سااااااااتر
ده اول موضوع ليا هنا وان شاء الله ميكونش الأخير
ويارب اضيف حاجة جديدة تعجبكم وان شاء الله يبقى عن تجربة
***
الطريقة دى انا شوفتها ف الجورنال
و لأنى مش من هواة المكرونة ومبتعجبنيش بالطريقة العادية
فقررت اجربها وفعلاً طلعت حلوة وبعملها دايماً كل ما نعمل مكرونة
والطريقة دى مفيدة لأنها وجبة متكاملة وخاصة لو اضفنا لها اى بروتين
المكرونة مدة اعدادها تقريباً 20 دقيقة
***
المقادير :
(البهارات )
ملح
فلفل
كمون
كارى
شطه
اى بهارات مفضلة اخري
( صلصة )
ودى اختياريه لأن المكرونة مجهزة انها تكون صفرا شوية من الكاري
بس انا مش متعودة على المكرونة بيضا فضيفت صلصه
الصلصة عبارة عن فصين توم متشوحين وبعدين حطيت معلقه خل ابيض
وبعدين ضفت صلصه جاهزة او مطبوخه وبس
( الخضروات )
بصل
جزر
فلفل .. ممكن تنوعي بالألوان
طماطم
زيتون .. ده اهم حاجة لانه بيديها طعم جميييييل
طبعاً المكرونة
ممكن اسباجيتي او اى نوع
الطريقة :
1- نحط البصل والجزر ف الزيت ونقلب لحد ما يدبلوا شوية
وبعدين نسيبهم خمس دقايق كده على نار هادية
2- نعلي النار تاني شوية صغيرين ونضيف باقي الخضروات
3- نضيف بالظبط معلقتين تلاته مية يعنى حاجة بسيطة اوى
ونسيب الخليط كله شوية حوالي 5 : 10 دقايق على نار هادية تاني
4 - نضيف الصلصة ( لو عايزينها حمرا ) وبعدين نقلب وبعدين نطفي عليها
5 - نضيف المكرونة و نقلبها كويس لحد ما الخليط يمتزج مع بعض
وبعدين نحطها ف الفرن علشان تسخن وتمسك بعضها شوية
6- ممكن نضيف عليها اى قطع لحم او فراخ او حتى لحم مفروم
وممكن كمان تونة علشان تبقى وجبة كاملة
وبالهنا والشفا
الطبق ده لأول رد
.._.._.._.._.._.._.._.._.._..
احم احم
يا يارب يا سااااااااتر
ده اول موضوع ليا هنا وان شاء الله ميكونش الأخير
ويارب اضيف حاجة جديدة تعجبكم وان شاء الله يبقى عن تجربة
***
الطريقة دى انا شوفتها ف الجورنال
و لأنى مش من هواة المكرونة ومبتعجبنيش بالطريقة العادية
فقررت اجربها وفعلاً طلعت حلوة وبعملها دايماً كل ما نعمل مكرونة
والطريقة دى مفيدة لأنها وجبة متكاملة وخاصة لو اضفنا لها اى بروتين
المكرونة مدة اعدادها تقريباً 20 دقيقة
***
المقادير :
(البهارات )
ملح
فلفل
كمون
كارى
شطه
اى بهارات مفضلة اخري
( صلصة )
ودى اختياريه لأن المكرونة مجهزة انها تكون صفرا شوية من الكاري
بس انا مش متعودة على المكرونة بيضا فضيفت صلصه
الصلصة عبارة عن فصين توم متشوحين وبعدين حطيت معلقه خل ابيض
وبعدين ضفت صلصه جاهزة او مطبوخه وبس
( الخضروات )
بصل
جزر
فلفل .. ممكن تنوعي بالألوان
طماطم
زيتون .. ده اهم حاجة لانه بيديها طعم جميييييل
طبعاً المكرونة
ممكن اسباجيتي او اى نوع
الطريقة :
1- نحط البصل والجزر ف الزيت ونقلب لحد ما يدبلوا شوية
وبعدين نسيبهم خمس دقايق كده على نار هادية
2- نعلي النار تاني شوية صغيرين ونضيف باقي الخضروات
3- نضيف بالظبط معلقتين تلاته مية يعنى حاجة بسيطة اوى
ونسيب الخليط كله شوية حوالي 5 : 10 دقايق على نار هادية تاني
4 - نضيف الصلصة ( لو عايزينها حمرا ) وبعدين نقلب وبعدين نطفي عليها
5 - نضيف المكرونة و نقلبها كويس لحد ما الخليط يمتزج مع بعض
وبعدين نحطها ف الفرن علشان تسخن وتمسك بعضها شوية
6- ممكن نضيف عليها اى قطع لحم او فراخ او حتى لحم مفروم
وممكن كمان تونة علشان تبقى وجبة كاملة
وبالهنا والشفا
الطبق ده لأول رد
********************************************
يارب إن أعطيتني المال .. فلا تأخذ مني راحة البال
وإن أعطيتني الصحة .. فلا تأخذ مني الستر
وإن أعطيتني العلم .. فلا تأخذ مني الفهم
وإن أعطيتني القوة .. فلا تأخذ مني الرحمة
وإن أعطيتني المسئولية .. فلا تأخذ مني حسن التدبير
وإن أعطيتني التدين .. فلا تأخذ مني حسن التطبيق
وإن أعطيتني النجاح .. فلا تأخذ مني الشكر
وإن أعطيتني ابتلاء .. فلا تأخذ مني حسن الصبر
وإن أعطيتني تميز .. فلا تأخذ مني العبادة
وإن أعطيتني الفشل .. فلا تحرمني عزة النفس
يارب لك الحمد لو لم تعطني شيء فيكيفيني أنك أنت ربي