حبيبتى مين
ا ميت أهلا وسهلا تفضــل اقعد على اي طرابيزة انت تحبهــا., بس شكلك أنت اول مرة تنورنــا..]خد بالك القعدة بمشاريب ...] ,اه صح بقلك ايه... أنت لازم تسجــل عندناعلشان تبقي حبيبنــا , بالزوق بالعافية هتسجــل ..ماتبصليش كده بقلك على الطلاق لتسجل يلا دووس هنا وسجل ولازم تشارك.كمـان.هينزلك خصم عالمشاريب لما تشارك معـانا
فريق الاداره
magic.......ابو تريكه
اضـغـط [URL="http://vvv3vvv.blogspot.com/"]هـنـا[/URL] لـدخـول فـى [URL="http://vvv3vvv.blogspot.com/"]عـالـم غـريـب[/URL]اضغط هنا لدخول فى عالم غريب


حبيبتى مين
ا ميت أهلا وسهلا تفضــل اقعد على اي طرابيزة انت تحبهــا., بس شكلك أنت اول مرة تنورنــا..]خد بالك القعدة بمشاريب ...] ,اه صح بقلك ايه... أنت لازم تسجــل عندناعلشان تبقي حبيبنــا , بالزوق بالعافية هتسجــل ..ماتبصليش كده بقلك على الطلاق لتسجل يلا دووس هنا وسجل ولازم تشارك.كمـان.هينزلك خصم عالمشاريب لما تشارك معـانا
فريق الاداره
magic.......ابو تريكه
اضـغـط [URL="http://vvv3vvv.blogspot.com/"]هـنـا[/URL] لـدخـول فـى [URL="http://vvv3vvv.blogspot.com/"]عـالـم غـريـب[/URL]اضغط هنا لدخول فى عالم غريب

حبيبتى مين
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

دخول


descriptionالحقوا خشوا جيبالكم شوية اكلات انما ايه تجنن Emptyالحقوا خشوا جيبالكم شوية اكلات انما ايه تجنن

more_horiz
الكشرى المصرى

الحقوا خشوا جيبالكم شوية اكلات انما ايه تجنن 366_p107885

المقادير


مكرونه صغيره مسلوقه

ارز ابيض

شعريه

حلقات بصل

ملعقه دقيق

صلصه صماطم

عدس بجبه او اصفر

ثوم

زيت

الطريقه

تخلط حلقات البصل بقليل من الدقيق ثم تحمر فى الزيت

وتصفى وترفع على ورق ماص

يوخذ الزيت المتخلف من تحمير البصل ويؤخذ منه جزء ويحمر

فيها قليل من الشعريه ثم نضيف الارز ونسقيه بالمرق ونتركه لينضج

نسلق المكرونه ونصفيها من الماء ونضع عليها ملعه زيت

من زيت البصل مع نصف ملعقه من الفلفل الحار المطحون

نسلق العدس فى الماء المضاف اليه القليل من الثوم المدقوق

ويمكن ان نسلق حمص شامى ايضا لعمل الصلصه

ناخود مقدار من الزيت المتخلف من تحمير البصل ونحمر

فيه الثوم ونضيف معه التوابل الفلفل الاسود والكمون والبهارات

والفلفل الحلو ملعقه كبيرهثم نضع صلصه الطماطم ونتركها لتتسبك

لعمل صلصه الخل نحمر قليل من الثوم ونضع معه ك***ه ناشفه

والقليل من الخل

طريقه التقديم نضع المكرونه ثم الارز والعدس والحمص ثم

صلصه الطماطم وحلقات البصل المقرمشه

مسقعـــــه شعبيه



الحقوا خشوا جيبالكم شوية اكلات انما ايه تجنن 366_p107888

المقاديــــر

1- باذنجان وفلفل وبطاطس مقليين..

2- صلصه طماطم..

3- ثوم مدقوق...

4- بصله مبشوره..

5- كوب مرق او ماء..

6- التوابل( ملح فلفل كمون ك***ه قرفه فلفل احمر حلو بهارات)

7- زيت او سمن.

الطريقــــه

حمرى البصل فى الزيت اللى ان يصفر لونه ضعى الثوم المدقوق

قلبى جيدا ضيفى الفلفل الاحمر الحلو والفل الاسود والك***ه

وقليل من القرفه

ثم ضيفى عصير الطماطم غطى القدر وهدئى النار واتركيها

لتتسبك جيدا الى ان يظهر الزيت على وش الصلصه ثم ضيفى

الباذنجان والفلفل والبطاطس وباقى التوابل البهارات والكمون

وزودى المرق حسب الحاجه...

قدميها مع الارز او مع الخبز

صينية الخضار في الفرن


الحقوا خشوا جيبالكم شوية اكلات انما ايه تجنن 366_p107889


للنباتيين

المقادير:

¼ كيلو كوسا.

¼ كيلو جزر.

3 حبات بطاطس.

¼ كيلو بازلاء.

¼ كيلو فاصوليا خضراء مسلوقة.

يمكن إضافة أنواع خضروات أخرى حسب الرغبة.

2 راس بصل مفروم.

1 فص ثوم مفروم.

¼ ملعقة زنجبيل أخضر مفروم.

2 حبة طماطم مفرومة.

1 ملعقة سمن كبيرة.

1 ملعقة صغيرة ملح.

1 ملعقة كاري.

1.5 ملعقة فلفل أبيض.

1.5 كوب ماء.

طريقة التحضير:

تقشر البطاطس وتقطع مكعبات ثم تغسل وتنقع مع إضافة الملح

وتترك لفترة ثم تقلى في الزيت حتى تكتسب اللون الذهبي.

أما بالنسبة للكوسا فتزال قشرتها الخضراء ويزال رأسها وتغسل

جيداً وتقطع على شكل دوائر وكذلك يحضر الجزر بنفس الطريقة.

تغسل الفاصوليا وتقطع قطع صغيرة.

يجهز الفرن ويترك مشتعلا لمدة ¼ ساعة حتى ترتفع درجة حرارته

(ينبغي أن تكون النار هادئة داخل الفرن).

في هذه الأثناء توضع الكوسا والجزر والبازلاء والفاصوليا في

صينية ويوضع فوقها 2 ملعقة سمن كبيرة والتوابل ويضاف كمية الماء.

توضع الصينية في الفرن الهادئ لمدة ثلث ساعة.

تضاف البطاطس بعد ذلك للصينية وتخلط جميع المكونات و

تبقى خمس دقائق أخرى في الفرن.

تغلق نار الفرن ويبقى باب الفرن مغلقا لمدة خمس دقائق بعد

إطفاء النار حتى تتماسك المكونات.


تقدم هذه الصينية مع الأرز الأبيض

الكفتة المصرية
الحقوا خشوا جيبالكم شوية اكلات انما ايه تجنن 2649_p107891
مقادير عمل الكفتة
كل كيلو لحم مفروم
نصف كيلو أرز مصري منقوع ومصفى
ملح
ثوم
بصل
ملح
بهارات
ك***ة وبقدونس وشبت
كل المقادير توضع بالفرامه
ثم تكور أو تعمل أصابع وتقلى
المرق:
يحمس ثوم ومن ثم توضع عليه طماطم مطحونة
وتترك حتى تتسبك وتزاد ماء ساخن (اللحم يشرب ماء كثير)
ولما تغلي الماء ضعي اللحم واتركيه يتسبك على نار
هادئة وعندما ينضج توضع ملعقة بهارات ويراعى الملح
ممكن تضعيه بجانب الأرز بالشعيريه



عجة بالبطاطس


الحقوا خشوا جيبالكم شوية اكلات انما ايه تجنن 2552310014667d49d74a17


المقادير

500 غرام من البطاطا (البطاطس).

6 ـ 7 بيضة.

2 بصلة متوسطة الحجم ومفرومة ناعمة أو مبروشة.

1 ملعقة صغيرة من الفلفل الأسود.

1/2 ملعقة صغيرة من الملح.

2 ـ 3 ملعقة كبيرة من السمن النباتي.

1 ملعقة صغيرة من الكركم أو العقدة الصفراء.

الوصفة

تقشر البطاطا وتقطع إلى مربعات كبيرة وتسلق بالماء

والملح ثم تهرس لتصبح بوريه.

يضاف البصل المبروش والملح والفلفل الأسود والكركم إلى البطاطا.

ويخلط المزيج جيداً ويترك جانباً حتى يبرد قليلاً.

يخفق البيض بالخلاط الكهربائي ثم يضاف إليه مزيج البطاطا.

يحمى السمن في صينية الفرن وتغلف الجوانب بالسمن أيضاً.

يصب مزيج العجة في الصينية ويدخل إلى فرن معتدل الحرارة

مدة 30 ـ 40 دقيقة حتى يحمر سطح العجة.

ترفع صينية العجة من الفرن وتقلب في طبق مستدير وتقطع

إلى مثلثات متساوية وتقدم ساخنة أو فاترة حسب الذوق.







الفطير المشلتت


الحقوا خشوا جيبالكم شوية اكلات انما ايه تجنن 366_p107893




المقادير

1 كيلو دقيق نوعية ممتازة

1/2 كيلو زبدة

1 ملعقة صغيرة باكينج باودر

1 كوب سكر

1 كوب ماء

الطريقة

يخلط السكر والدقيق والباكينج باودر معا.

تقطع الزبدة لقطع صغيرة، ثم تضاف لخليط الدقيق.

يعجن الزبد مع الخليط بأطراف الأصابع حتى تتكون

لدينا كباتيل عجين صغيرة.

توضع العجين فوق مكان كبير مسطح مرشوش بالدقيق.

تفرد العجينة بالنشابة حتى تصبح بعرض 1/2 سم (1/3 انش).

لمنع التصاق العجينة بالسطح المستخدم للرق:

ترش العجينة بالماء بين الحين والآخر.

تقطع العجينة لعدة قطع متساوية.

تفرد كل قطعة من العجين حتى تصبح رقيقة جدا.

كيفية رق العجين: يضغط على العجينة بالنشابة الى

الأمام ثم ترفع النشابة بخفة وبسرعة.

تعاد نفس العملية حتى تصبح العجينة رقيقة جدا.

ترش العجينة بالقليل من الدقيق أثناء رق العجينة

حتى لا تلتصق العجينة بالسطح المستخدم للرق.

تدهن صينية دائرية بزبدة مذابة.

توضع قطعة من العجينة المرقوقة في الصينية وتدهن بالزبدة

ثم توضع قطعة أخرى وتدهن بالزبدة وهكذا حتى تنتهي الكمية.

تخبز في فرن حرارته 180 س (350 ف) حتى

يشقر سطح العجينة.

يرفع الفطير المشلتت من الصينية.

يأكل ساخنا أو بارد مع العسل أو مع الجبن المالح.

الحلو ام علي


الحقوا خشوا جيبالكم شوية اكلات انما ايه تجنن 366_p107890

المقادير

نصف كيلوجرام من العجينة المورقة أي البف باستري

نصف كوب من اللوز

نصف كوب من الزبيب الخالي من النوى

نصف كوب من الجوز المفروم خشنا

نصف كوب فستق حلبي مفروم

ثلاثة أرباع كوب من السكر

أربع أكواب من الحليب

ملعقة صغيرة من الفانيليا

علبة قشطة أو قيمر للوجه

الطريقة

ترق عجينة البف باستري جيدا ثم تقطع الى أربعة

مستطيلات متساوية

تخبز هذه العجينة في صوان مدهونة بالزبد في فرن

متوسط الحرارة حتى تنتفخ الفطيرة وتحمر

تخلط المكسرات مع بعضها

يدهن الطبق الخاص بالفرن بالزبد

يقطع أحد مستطيلات الفطيرة باليد الى قطع متوسطة

الحجم وتمد في الطبق ويرش سطحها بالمكسرات

تقطع باقي المستطيلات ويغطى بها فوق المكسرات

يرش ما تبقى من خليط المكسرات

توضع طبقة من البف باستري المقطع على الوجه

يذاب السكر مع الحليب ويصب فوق السطح

يدهن الوجه بالقشطة بالتساوي ويرش قليل من السكر

البودرة فوق القشطة

تخبز في فرن متوسط الحرارة مدة نصف ساعة حتى

يصبح السطح ذهبيا


تقدم ساخنة بعد رش الوجه بالمكسرات المحمصة

يالى وبالهنا والشفا
وسموا قبل ماتكلوا

descriptionالحقوا خشوا جيبالكم شوية اكلات انما ايه تجنن Emptyرد: الحقوا خشوا جيبالكم شوية اكلات انما ايه تجنن

more_horiz
الف شكر على الاكلات يااقمر
يلا مستنين الاكل
بس بسرعه وحياتك
لانى جعااااااااااااااااانه

descriptionالحقوا خشوا جيبالكم شوية اكلات انما ايه تجنن Emptyرد: الحقوا خشوا جيبالكم شوية اكلات انما ايه تجنن

more_horiz
حبيبت قلبى
ادخلى وكلى اللى انتى عايزاه
بألف هنا وشفا

descriptionالحقوا خشوا جيبالكم شوية اكلات انما ايه تجنن Emptyرد: الحقوا خشوا جيبالكم شوية اكلات انما ايه تجنن

more_horiz
خلاص ياجماعه كلنا معزومين عند نور الصباح
والاكل جامد اهوه
يلا ياجماعه
بس الاكل جامد جامد اخر حاجه

descriptionالحقوا خشوا جيبالكم شوية اكلات انما ايه تجنن Emptyرد: الحقوا خشوا جيبالكم شوية اكلات انما ايه تجنن

more_horiz
دى انتوا تنورونى
وكلكم معزومين عندى زى
ما تريكه قال
بس
ياريت تسموا قبل ما تاكلوا
وكل واحد ياخد ملعقه واحده بس من كل نوع
وياريت تكونوا متعشين قبل ما تيجوا
وياريت ماخدش يجيب اخوه الصغير ولا اخته الصغيره
ويقول اصل ماما مش فى البيت ويعملها حجه
الاكل دى ياوووووووووب
على اد خمسه عشر تسعه انفار بس

descriptionالحقوا خشوا جيبالكم شوية اكلات انما ايه تجنن Emptyرد: الحقوا خشوا جيبالكم شوية اكلات انما ايه تجنن

more_horiz
الله ما مانجيش احسسسسسسسسن
هههههههههههههههه
الف هنا وشفا ياااقمر

descriptionالحقوا خشوا جيبالكم شوية اكلات انما ايه تجنن Emptyرد: الحقوا خشوا جيبالكم شوية اكلات انما ايه تجنن

more_horiz
لالالالالالالالالالالا
ماتجيش ليه بس
يا ورده
يعنى بلاش الواحد يهزر معاكم شويتين
وبعدين انتى لازم تكونى اول واحده موجوده

دى كلام برضوا ياورده
ماتجيش عزومتى

descriptionالحقوا خشوا جيبالكم شوية اكلات انما ايه تجنن Emptyرد: الحقوا خشوا جيبالكم شوية اكلات انما ايه تجنن

more_horiz
انتى بتقولى بالزوق متجوش بقى نور
نتعشا قبل منيجى اومال جين نعمل اية نتفرج على الاكل عندك ههههههههههههههه

اكلات جميله نور تسلم ايدك
دايما فى ابداع
اقبلى مرورى
(((مـــــــــا نــــــــــــو))) الزعيم

descriptionالحقوا خشوا جيبالكم شوية اكلات انما ايه تجنن Emptyرد: الحقوا خشوا جيبالكم شوية اكلات انما ايه تجنن

more_horiz
تسلم ايدك نور اكلات رائعة وفعلا هى دى اللى كلنا بنحبها وبناكل منها كويس

descriptionالحقوا خشوا جيبالكم شوية اكلات انما ايه تجنن Emptyرد: الحقوا خشوا جيبالكم شوية اكلات انما ايه تجنن

more_horiz
تسلمي يا قمر ايه الجمال ده
بس احنا كده هنجوعوا علي الريحة ظبطينا بقي بأي حاجة ان شالله حتي فرختين كده واتنين كيلو كفته وطبقين كشري علي الماشي كده
تسلمي يا قمراية

الحقوا خشوا جيبالكم شوية اكلات انما ايه تجنن 126

descriptionالحقوا خشوا جيبالكم شوية اكلات انما ايه تجنن Emptyرد: الحقوا خشوا جيبالكم شوية اكلات انما ايه تجنن

more_horiz
الله عليكى نور دى احلى الاكلات والمفضلة لنا دائما جزاكى الله خيرا
الحقوا خشوا جيبالكم شوية اكلات انما ايه تجنن 80826
privacy_tip صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
power_settings_newقم بتسجيل الدخول للرد